HER ÇOCUK (ÖĞRENCİ) ÖZELDİR

Bütün öğretmenlerimizle birlikte ''HER ÇOCUK ÖZELDİR'' filmini derin düşüncelerle izledik.

Sonraki gün değerlendirmesini yapmak için toplandık. Filmi, anne-baba olarak değil ondan çok olmasa da farklılıkları olan eğitimci gözüyle değerlendirmeye çalıştık. Aşağıdaki değerlendirmeler ön plana çıktı.

Filmdeki resim öğretmeni gibi olmamızın önünde birçok zorlukların olduğu kesin; hazır bulunuşluğumuz, 30-40 kişilik sınıflar ve yoğun ders yükü gibi. Ancak olabildiğince öğrencilerimizin yüreğine dokunup onları kazanabiliriz.

Her öğrenci farklıdır, hepsinin de kendilerini biçimlendiren farklı hikayeleri olduğu gibi farklı bir hayat serüvenleri olacaktır. Biz bu farklılıkları gözeterek onlara yaklaşmalıyız.

Belki öğrencilerimizin, Ishaan gibi olağanüstü gizli yetenekleri olmayabilir ama başarısız ve zayıf yanlarını tamamlayacak güçlü yanları mutlaka vardır. Bize düşen bunları açığa çıkartmak.

Öğrencilerimize, onları umursadığımızı, sevdiğimizi, değer verdiğimizi, önemsediğimizi hissettirmemiz davranışlarında ve başarılarında çok büyük olumlu değişimler yapacaktır.

Başarısız ve başarılı öğrencileri kıyaslamanın başarısız öğrencinin kendini değersiz hissetmesine, güvenini yitirmesine ve derslere ilgisinin azalmasına neden olacaktır.

Okula ve arkadaşlarına uyum sağlayamayan, başarısız öğrencilerimizi anlamaya çalışmalıyız. Belki de bu davranışları yoğun olarak yaşadığı kişisel, ailevi, sağlık, ya da başka bir sorundan kaynaklanıyor olabilir. Bu açıdan veli-okul işbirliği de önemli.

Sadece suçlama ve ceza, öğrenciyi;  daha çok uyumsuz, umursamaz, duyarsız, içine kapanık, asi ve daha başarısız biri haline getirebilir. Başarısızlıklarını ve beceriksizliklerini itaatsizliklerle gizlemeye çalışabilirler.

30-05-201930-05-201930-05-201930-05-201930-05-201930-05-2019

Yayın: 30.05.2019 - Güncelleme: 30.05.2019 13:36 - Görüntülenme: 82