ÖĞRENCİLERİMİZİN MESLEKİ GELİŞİM UYGULAMALARI BAŞLADI

Öğretim yılı başında meslek dersleri öğretmenleriyle toplanılarak öğrencilerimizin mesleki uygulamaları ile ilgili temel esaslar belirlendi. Meslek derslerinde öğrencilerimizin mesleki uygulama yapabilme yeterliliklerini kazanmaları için azami çabanın gösterilmesine ve bütün öğrencilerin mesleki uygulama yapması için çalışılmasına karar verildi.

Erbaa Müftüsü ve okul müdürümüzün başkanlığında Erbaa Müftülüğünde cami imam hatipleri ve mesleki uygulama komisyonumuzun katıldığı toplantıyla mesleki uygulama yapılacak camiler ve Kur’an Kursları belirlenerek uygulama ile ilgili karşılıklı istekler dile getirildi.

Sonrasında Mesleki Uygulama Komisyonu toplanarak uygulama ile ilgili planlamaları yaptı. Genel Müdürlüğümüz Mesleki Uygulama Programı esasları çerçevesinde Camilerde imamlık, müezzinlik ve imam hatiplik, Kur’an Kurslarında Kur’an Kursu öğreticiliği ve vaizelik uygulamasının Kasım-Mayıs ayları arasında yapılmasına karar verildi. Okul mescidinde ise okulun açıldığı ilk günden itibaren mesleki uygulama başlatıldı.

Ayrıca bütün kandillerde, Mevlid Kandilinden başlayarak hepsinde ayrı bir camide olmak üzere Mevlid programı yapılmasına karar verildi. Bunun için hazırlıklara başlandı.

Ramazan ayında hafızlarımızın camilerde hatim okumaları, hatimle teravih kılınan Çarşı Camiinde imamlık yapmaları, yeterli olan öğrencilerimizin cami ve mescitlerde teravih namazı kıldırmaları kararlaştırıldı.

31-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-2018

Yayın: 31.10.2018 - Güncelleme: 02.11.2018 06:11 - Görüntülenme: 165