ÖĞRETMENLERİMİZLE OKULUMUZUN MESELELERİNİ MASAYA YATIRDIK

19 Ekim 2018 Cuma günü okulumuz sorunlarını öğretmenlerimizle masaya yatırdık.

Öğretmenlerimiz okulumuzda sorun olarak gördükleri eksiklikleri, daha iyi olmasını düşündükleri hususları, eğitim ve öğretim kalitesinin artırılması için yapılması gerektiğini düşündükleri konuları dile getirdiler. Beraberce çözüm yolları arandı, yapılabilecek olan şeyler dile getirildi.

Öğrencilerimizin okula aidiyetlerinin sağlanması, ders çalışma ve başarıya motive olmaları için geziler düzenlenmesinin yararlı olacağı; bu gezilerin üniversitelere, yakın tarihi şehirlere ve ilçemiz doğal güzelliklerinin bulunduğu yerlere olabileceği belirtildi.

Okul aile işbirliğinin önemli olduğu bu amaçla velilerle sık sık bir araya gelme fırsatları oluşturulmasının gerektiği dile getirildi.

Sosyal ve kültürel etkinliklere önem verilmesi ve öğrencilerin katılımının artırılması ifade edildi.

Sorunlu öğrenci ve sınıflarla özel buluşmalar yapılmasının okula bağlılıklarının arttırılmasına, öğretmenler ve idarecilerle ilişkilerinin yakınlaşmasına katkı yapacağı söylendi.

Okul dışı yaşamlarında aile ve çevresiyle sorunları olan öğrencilerin sınıf rehber öğretmenleri tarafından belirlenerek rehberlik servisi tarafından takip edilip rehberlik yapılmasının ve okul olarak yapılabilecek katkıların yapılması gerektiği ifade edildi.

Rehber öğretmenimizin ve sınıf rehber öğretmeninin ders çalışma ve meslek seçimi konusunda bütün öğrencilerimizi aydınlatmasına karar verildi.

Bilişim sınıfının güncellenmesi gerektiği dile getirildi. Okul müdürü bunun yapılması için çalışılacağını söyledi.

Okulumuzun daha da temiz olması için nöbetçi idareci ve öğretmenlerin denetimlerini daha titiz yapmaları gerektiği dile getirildi.

Bayan öğretmenler, öğrencilerin erkek öğretmenlere göre kendilerine daha az saygılı davrandığını dile getirdiler. Bunun yanında, genel olarak bazı öğrencilerin kötü söz ve davranışları alışkanlık haline getirdikleri ifade edildi. Bu amaçla değerler eğitimi kapsamında seminerler verilmesine ve bu açılardan problemli öğrencilerin belirlenerek özel ilgi gösterilip rehberlik yapılmasının iyi olacağına karar verildi ve uygulamalarına başlandı.

Öğrencilerin mesleki eğitimlerinin desteklenmesi, okulumuzun tanıtılması ve çevreyle bütünleşmesi için mesleki uygulamaların daha da artırılmasına, ayrıca her kandilde farklı bir camide öğrencilerimizin mevlid programı yapmasına karar verildi.

Okulumuzdan mezun olup üniversite eğitimi gören ancak maddi durumu iyi olmayan öğrenciler için öğretmenlerimizden her ay başı yardım toplanmasının devam ettirilmesine, bu uygulamadan 12. Sınıf öğrencilerimizin de haberdar olmasının maddi yetersizlik nedeniyle çalışma isteksizliği duyanlara güç verebileceği söylendi.

31-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-201831-10-2018

Yayın: 31.10.2018 - Güncelleme: 02.11.2018 07:13 - Görüntülenme: 65