OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz, Erek Mahallesinde ve şu anda Sağlık Meslek Lisesinin öğretim verdiği binada 340 öğrenci ile 1976–1977 yılında eğitim-öğretime açılmıştır.1979 yılında ilk defa orta okul kısmından mezun vermeye başlamıştır.1979 yılında ise ilk defa lise kısmı açılmış ilk mezun 1983 yılında verilmiştir.

1985 yılında hayırsever iki kız kardeşin bağışladığı, Yavuz Selim Mahallesindeki 7208 m2 arsa üzerine Devlet-Millet işbirliği ile 23 derslikli Tip projeli şu anki okul inşaatına başlanmıştır.1989-1990 Öğretim yılı başında bina bitirilerek buraya taşınmıştır.2005 yılında okulumuz bünyesinde Anadolu İmam-Hatip Lisesi kısmı açılmıştır. Bina dört katlı olup kaloriferle ısıtılmaktadır. 2017 yıl Aralık ayında 200 kişilik yeni pansiyonumuz hizmete açılmıştır.

Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir. Bilgi ve teknoloji çağının gereklerine uygun becerileri öğrencilerine kazandırmayı ilke edinmiş olan okulumuz, başarı ve kaliteyi yakalamayı kendisine hedef seçmiştir. Erbaa Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencilerin bilişsel, ruhsal ve ahlaksal gelişimlerini olumlu yönde sağlamış, çevresine saygı duyan, çevresinden saygı gören, topluma faydalı, çalışkan ve erdemli bireyler olabilmeleri için kurumsal bir bütünlük içinde çalışmış eğitim-öğretime her zaman büyük önem vermiştir. Okulumuzda, bu amacı gerçekleştirmek için 1 müdür, 1 müdür başyardımcısı, 4 müdür yardımcısı, 42 öğretmen ve 9 personel ile yönetim, eğitim ve öğretim faaliyetleri programlı olarak sürdürülmektedir.

Yayın: 17.12.2012 - Güncelleme: 02.11.2018 00:21 - Görüntülenme: 625